Τρίτη 26 Μαΐου 2009

1η ΣΥΝΕΔΡΙΑ Φ.Ε.Κ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Όπως είχαμε ανακοινώσει ως παράταξη δεν ήμασταν και δεν θα είμαστε ποτέ καρεκλοκένταυροι. Ελπίζουμε ότι ούτε τα άτομα που κατέχουν υψηλά αξιώματα στη Φ.Ε.Κ. Ηρακλείου θα γίνουν ποτέ και θα ακολουθήσουν το σωστό δρόμο να χρησιμοποιήσουν την ισχύ της θέσεως τους προς το κοινό όφελος, προς το όφελος του φοιτητή του Ηρακλείου. Για αυτό παλεύουμε και εμείς ως παράταξη και η έδρα που μας δώσατε βάση των εκλογών θα την εκμεταλλευτούμε στο έπακρον και μέσα από τη δράση μας θα διεκδικήσουμε όσα υποσχεθήκαμε. Τα όσα έχουμε πει στην γενική συνέλευση και όσα σκεφτήκαμε ως ιδέες μετά που θα συμβάλλουν στην καλυτέρευση του τρόπου ζωής του φοιτητή στο Ηράκλειο εμείς θα αρχίσουμε από αύριο στην πρώτη συνεδρία της Φ.Ε.Κ. Ηρακλείου να καταθέτουμε ελπίζοντας ότι θα καταφέρουμε να τα περάσουμε και ως θέσεις του συλλόγου για να αρχίσει σωστά τη δράση του.
Θα είμαστε μαζι σας σε αυτό το blog spot για να σας ενημερώνουμε για τη δράση μας και για τη δράση του συλλόγου.

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Φ.Ε.Κ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σας παραθετούμε αυτούσιο το δελτίο τύπου της Φ.Ε.Κ. Ηρακλείου που αφορά τον καταρτισμό της ένωσης που διεξήχθη στις 22 του Μάη με 5 έδρες της Πρωτοπορίας 3 έδρες της Προδευτικής και 1 έδρα της Αναγέννησης.

Η νεοσύστατη Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Ηρακλείου (Φ.Ε.Κ.Ηρακλείου) σας ενημερώνει ότι στις 22 Μαΐου έγινε ο καταρτισμός του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου διαρκεί ένα έτος.
Μετά από ψηφοφορία καταρτίστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Φ.Ε.Κ Ηρακλείου ως εξής :

Πρόεδρος Λουκά Κύπρος
Αντιπρόεδρος Αγαθαγγέλου Πέτρος
Γενικός Γραμματέας Ευσταθίου Στέλιος
Οργανωτικός Γραμματέας Κωνσταντίνου Θέμης
Ταμίας Παπαξάνθος Χρήστος
Εκπρ. Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Δοράτης Γαβριήλ
Εκπρ. Τύπου Λαζάρου Λάζαρος (Αναγέννηση Ηρακλείου)
Μέλος Λαζάρου Βάσω
Μέλος Νικολάου Πηνελόπη


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν για τη διεξαγωγή των εκλογών καθώς και όλους τους ψηφοφόρους που έδωσαν μαζικό το παρόν τους στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ -ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ-

Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2009 οι Κύπριοι πολίτες θα κληθούν στις κάλπες για να αναδείξουν τους 6 Κύπριους ευρωβουλευτές.

Στην Ελλάδα, έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού, 6750 Κύπριοι πολίτες, που διαμένουν προσωρινά και η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 8.00π.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 8.00μ.μ, με διάλειμμα μιας ώρας μεταξύ 1.00μμ και 2.00 μμ.

Οι Κύπριοι ψηφοφόροι, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 20 εκλογικά Κέντρα της Ελλάδας.

Στην Αθήνα θα στηθούν 5 εκλογικά Κέντρα, στο 17ο Γυμνάσιο Παγκρατίου, στη Θεσσαλονίκη 3, στο 41ο Δημοτικό Σχολείο.

Στην Πάτρα το εκλογικό Κέντρο θα στηθεί στο Αρσάκειο, στη Κομοτηνή στο 13ο Δημοτικό , στη Λάρισα στο 4ο Γυμνάσιο, στο Βόλο στο 3ο Ενιαίο Λύκειο, στο Ηράκλειο στο Δημαρχείο της πόλης, στο Ρέθυμνο στο 15ο Γυμνάσιο, στις Σέρρες στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων ΔΕΠΚΑ, στη Ρόδο στο Δημαρχείο της πόλης, στη Μυτιλήνη στο Πειραματικό Λύκειο, στα Ιωάννινα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, στη Καλαμάτα στο 21ο Δημοτικό Σχολείο, στη Κοζάνη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Μέσω της ιστοσελίδας «Πού ψηφίζω» ο πολίτης, καταχωρώντας τον αριθμό ταυτότητας και την ημερομηνία γέννησής του, ενημερώνεται για το εκλογικό κέντρο στο οποίο έχει κατανεμηθεί.

Η πληροφόρηση αυτή είναι διαθέσιμη από τις ιστοσελίδες www.euroelections2009.gov.cy.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Καταρτισμός Διοικητικού Συμβουλίου Φ.Ε.Κ. Ηρακλείου

Ορίστηκε τελικά για την Παρασκευή 22 του Μάη ο καταρτισμός του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της Φ.Ε.Κ. Ηρακλείου. Όπως ξέρετε ήδη η παραταξη μας συμμετέχει με ένα αντιπρόσωπο και μία έδρα στις εννέα. Για την παράταξη μας η κατανομή των θέσεων είναι απλά θέμα αξιωμάτων και το μόνο κριτήριο που θα πρέπει να διέπει την επιλογή των ατόμων είναι η λειτουργικότητα του Συλλόγου και ο έλεγχος των καθηκόντων τους και από τις τρείς παρατάξεις. Η ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ Αναγέννηση θα καταθέτει τις προτάσεις της οι οποίες θα είναι προς όφελος του φοιτητή από όποια θέση και να κατέχει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Σύντομα με νέες πληροφορίες και εξελίξεις....

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ακριβούς φίλους και φίλες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και έφεραν από τη πρώτη χρονιά την έδρα στην Αναγέννηση Ηρακλείου. Υπόσχομαστε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να καταστούμε αντάξιοι τον προσδοκιών σας μέσα από την δράση μας στο νέο Δ.Σ. της ΦΕΚ Ηρακλείου. Ως παράταξη είμαστε διαθέσιμοι να ακούσουμε τα προβλήματα αλλά και τις ιδέες κάθε κύπριου φοιτητή του Ηρακλείου για να είμαστε ο φορέας υλοποίησης τους.


Με απέραντη αγάπη,

Ο συμφοιτητής και φίλος σας
Λαζάρου Λάζαρος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΦΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 56.12% 133 5 ΕΔΡΕΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 33.33% 79 3 ΕΔΡΕΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 10.55% 25 1 ΕΔΡΑ

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ. ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!!!

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΝΕΔΗΚ για τα GCEs

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΔΗΚ ΤΑ GCE ΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Για τη ΝΕΔΗΚ, η δημόσια εκπαίδευση είναι ένα κοινωνικό αγαθό ύψιστης σημασίας που πρέπει να διαφυλάσσεται και να ενισχύεται, αφού αποτελεί το κατεξοχήν μέσο παροχής ίσων ευκαιριών στους πολίτες για διέξοδο προς ένα μέλλον πνευματικής καλλιέργειας και ευημερίας. Ταυτόχρονα, η ιδιωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελεί δικαιωματική επιλογή των πολιτών, η οποία πρέπει να λειτουργεί στη βάση των προτύπων της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχέση με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, χωρίς όμως να αναπτύσσεται διευκολυνόμενη σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η ΝΕΔΗΚ εκφράζει τη διαφωνία της με την εισαγωγή μαθητών ιδιωτικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με κριτήριο την επίδοση στις εξετάσεις GCE για τους εξής λόγους:
•Το εκπαιδευτικό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να λειτουργεί με ανεξαρτησία, στα πλαίσια της δεδομένης κρατικής κυριαρχίας μας. Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης πρέπει να καθορίζεται από την Κυπριακή Κυβέρνηση και να ανταποκρίνεται στους στόχους και στις επιδιώξεις του κυπριακού λαού.
•Οι εξετάσεις GCE είναι βρετανικές εξετάσεις την ευθύνη των οποίων έχει το Συμβούλιο Εξετάσεων και Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και το Business and Technology Council του Βρετανικού Υπουργείου Παιδείας. Άρα εκ των πραγμάτων, το περιεχόμενο των εξετάσεων καθορίζεται κατά βάση από τη Βρετανική Κυβέρνηση.
•Η εισαγωγή στα δημόσια πανεπιστήμια της Κυπριακής Δημοκρατίας, που υφίστανται λόγω των θυσιών και των κόπων των Κυπρίων πολιτών, πρέπει να γίνεται με διαδικασίες και κριτήρια που καθορίζονται από την κυπριακή Κυβέρνηση και όχι από μια ξένη Κυβέρνηση.
•Εκ των πραγμάτων, η δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για καθορισμό της ύλης του εκπαιδευτικού συστήματος θα περιοριστεί, εφόσον η εξεταστέα ύλη των GCE δεν μπορεί να επηρεάζεται από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου.
•Ανεξαρτήτως του μικρού ή μεγάλου αριθμού των θέσεων που θα δοθούν σήμερα σε φοιτητές με κριτήριο την επίδοσή τους στις εξετάσεις GCE, δημιουργείται προηγούμενο που σταδιακά θα δημιουργήσει το αίτημα για αύξηση των θέσεων και δικαίωμα διεκδίκησής τους και από μαθητές των δημοσίων σχολείων.
•Επίσης, διευκολύνεται η ιδιωτική εκπαίδευση με την παροχή περισσότερων επιλογών σε σχέση με τις αντίστοιχες που παρέχει η δημόσια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα τη θυματοποίηση του δημόσιου σχολείου.

Η υποστήριξη στη διεύρυνση της αυτονομίας των δημόσιων Πανεπιστημίων είναι δεδομένη, όμως η αυτονομία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λειτουργεί σε βάρος της κρατικής κυριαρχίας σε θέματα εκπαίδευσης ή θυματοποιώντας τη δημόσια εκπαίδευση.

Επίσης ως Αναγέννηση Ηρακλείου κρίνουμε πολύ επιπόλαιο το ότι το Υπουργείο Παιδείας και ο πρύτανης εμμένουν στις θέσεις τους με αποτέλεσμα οι Παγκύπριες εξετάσεις να έιναι μετέωρεε και οι υπόψήφιοι μαθητές για τις θέσεις που δίνονται έχουν ένα αχρείαστο επιπρόσθετο αγχος.

Συναγωνιστικά Λάζαρος Λαζάρου

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ-

Η ίδρυση της ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ Αναγέννησης Ηρακλείου έγινε στα τέλη του 2008, παράλληλα με την έναρξη των επίσημων συζητήσεων για την ίδρυση της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (Φ.Ε.Κ.) Ηρακλείου, η οποία αποτελεί πλέον επίσημο μέλος της ΠΟΦΕΝ μετά από ομόφωνη απόφαση του 35ου συνεδρίου που έγινε στις 27 Δεκεμβρίου 2008. Η Αναγέννηση Ηρακλείου διαδραμάτισε ρόλο συνομιλητή και συνδιαμορφωτή για την τελειοποίηση του καταστατικού της Φ.Ε.Κ Ηρακλείου.

Η δράση μας όμως δεν σταματά εδώ. Η Αναγέννηση Ηρακλείου ως ο κύριος εκφραστής της ιδεολογίας του Κοινωνικού Κέντρου θα αναλάβει εκστρατεία για τη πλήρη ενημέρωση των φοιτητών του Ηρακλείου όσο αφορά την ίδρυση, τη λειτουργία και τους σκοπούς της φοιτητικής ένωσης για να μπορέσει η Φ.Ε.Κ Ηρακλείου με δύναμη τους ίδιους τους φοιτητές Ηρακλείου να αποδώσει καρπούς. Η απουσία φοιτητικής ένωσης στο Ηράκλειο, δεν επέτρεψε να συζητηθούν σε επίσημη βάση τα προβλήματα που αφορούν τους φοιτητές του Ηρακλείου όμως κάποια από αυτά είναι γνωστά από τις συζητήσεις μεταξύ των φοιτητών. Συγκεκριμένα υπάρχει των πρόβλημα των πτήσεων προς Ηράκλειο καθώς και των υπερτιμημένων ναύλων τους στο οποίο έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να δώσουν λύσεις, το πρόβλημα στέγασης άπορων φοιτητών και το πρόβλημα των υπερτιμημένων εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Στα πλαίσια της Φ.Ε.Κ. Ηρακλείου, αλλά και αυτοβούλως, η ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ Αναγέννηση Ηρακλείου θεωρεί υποχρέωση της να καλύψει το κενό που υπάρχει στο Ηράκλειο για τη προβολή των αγώνων του λαού μας και τη διαφώτιση για το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής καθώς και το κενό που υπάρχει στη σύσφιξη των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας, καθώς και στην ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της και στη συμβολή τους στην προώθηση και επίλυση των φοιτητικών τους προβλημάτων. Η Αναγέννηση Ηρακλείου μέσω της Φ.Ε.Κ Ηρακλείου θα προωθεί τις αποφάσεις και τα προβλήματα του Ηρακλείου στην ΠΟΦΕΝ για την επίλυση τους αφού είναι το μόνο αναγνωρισμένο δευτεροβάθμιο όργανο του κυπριακού φοιτητικού κινήματος και μέσω του οποίου μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα. Επίσης κύριο μέλημα μας, είναι η ενημέρωση του φοιτητή του Ηρακλείου τόσο για τα πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό αλλά και η διασύνδεση του φοιτητικού κινήματος του Ηρακλείου με το παγκόσμιο φοιτητικό κίνημα.

Η ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ Αναγέννηση Ηρακλείου βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια της και υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν, αλλά και πολλά που μπορεί να δώσει στους φοιτητές του Ηρακλείου μέσα από τη δράση της, γι αυτό καλούμε όλους τους Κύπριους φοιτητές να εγγραφούν ως μέλη της Φ.Ε.Κ. Ηρακλείου και να μας τιμήσουν με την ψήφο τους η οποία θα εξασφαλίσει τη παρουσία και την αντιπροσώπευση της ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ Αναγέννησης στο εννιαμελές Διοικητικό Συμβούλιο γιατί δυνατή Αναγέννηση σημαίνει δυνατή και πιο δημοκρατική Φ.Ε.Κ. Ηρακλείου.