Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Αποτροπιασμός για τις απεχθείς πράξεις στον τάφο του Σπύρου Κυπριανού


Η Δημοκρατική Παράταξη Κύπριων Φοιτητών ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ εκφράζει αποτροπιασμό για τις απεχθείς πράξεις που διαπράχθηκαν στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, όπου αφαιρέθηκαν οι σημαίες από τον τάφο του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδρυτή του ΔΗΚΟ Σπύρου Κυπριανού.

Πρόκειται για βέβηλες πράξεις που τυγχάνουν καθολικής καταδίκης, αλλά και που προκαλούν αναστάτωση.  Αναμένουμε από την Αστυνομία να εξιχνιάσει πλήρως την υπόθεση και να διαπιστώσει τα ακριβή ελατήρια των δραστών. Αναμένουμε επίσης να αποτρέψει επανάληψη παρομοίων πράξεων στο μέλλον.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Θλίψη, αποτροπιασμό, οργή και αγανάκτηση για τη στυγερή δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή

Η Δημοκρατική Παράταξη Κύπριων Φοιτητών Αναγέννηση εκφράζει θλίψη, αποτροπιασμό, οργή και αγανάκτηση για τη στυγερή δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή, Διευθύνοντα Συμβούλου του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, γεγονός που εντείνει και διευρύνει το γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας και ανησυχίας στην κοινωνία.
Το τελευταίο διάστημα, η κυπριακή κοινωνία γίνεται μάρτυρας μιας σειράς ειδεχθών πράξεων που καταδεικνύουν την κατάντια που έχουμε περιπέσει ως κοινωνία. Η κυπριακή κοινωνία έχει απόλυτη ανάγκη της πλήρους διαλεύκανσης του στυγερού αυτού εγκλήματος, και αναμένει από την Αστυνομία να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρξει πλήρης εξιχνίαση της υπόθεσης το συντομότερο και προσαγωγή των δολοφόνων στη δικαιοσύνη για παραδειγματική τιμωρία τους.

Η ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ. Αναγέννηση εκφράζει ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια προς τους γονείς, τη σύζυγο, τα παιδιά και τη λοιπή οικογένεια του Αντη Χατζηκωστή, το συγκρότημα ΔΙΑΣ καθώς και την ευρύτερη δημοσιογραφική του οικογένεια.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Υποστολή της Ελληνικής σημαίας - Αίσχος

Καταδικάζουμε την υποστολή και αποκοπή της ελληνικής σημαίας από τον ιστό παρά το συλημένο τάφο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και θέλουμε να δηλώσουμε την οργή και την αγανάκτηση μας για αυτές τις απεχθείς πράξεις

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν και να συστηματοποιήσουν τις προσπάθειες για διαλεύκανση της όλης υπόθεσης και να μεριμνήσουν για την πιο αποτελεσματική φρούρηση του χώρου στον οποίο βρίσκεται ο τάφος του αείμνηστου ηγέτη. Τέτοιες πράξεις δεν αρμόζουν στο πολιτισμό και στο ήθος του Κυπριακού Ελληνισμού.

Οποια και εάν είναι τα κίνητρα, όποιες και αν είναι οι προθέσεις και οι επιδιώξεις των αυτουργών αυτών των ενεργειών δεν θα περάσουν και η Αναγέννηση Ηρακλείου θα συνεχίσει τον αγώνα της αξιοπρέπειας και της εθνικής δικαίωσης.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2010
















Η Αναγέννηση Ηρακλείου εύχεται στους φοιτητές και σε όλο τον κυπριακό λαό, καλό και ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο, με σύντομη απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας με ειρήνη και δικαιοσύνη για όλους τους κατοίκους αυτού του τόπου. Μακάρι αυτή η χρονιά να αναγεννήσει τις ελπίδες για βιώσιμη δίκαιη και λειτουργική λύση του Κυπριακού προβλήματος και να φέρει την ευημερία σε όλο τον Κυπριακό λαό. Μακάρι το 2010 να είναι το δέκα το καλό σε όλους τους τομείς για τους φοιτητές και ειδικά της πόλης μας του Ηρακλείου.