Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ-

Η ίδρυση της ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ Αναγέννησης Ηρακλείου έγινε στα τέλη του 2008, παράλληλα με την έναρξη των επίσημων συζητήσεων για την ίδρυση της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (Φ.Ε.Κ.) Ηρακλείου, η οποία αποτελεί πλέον επίσημο μέλος της ΠΟΦΕΝ μετά από ομόφωνη απόφαση του 35ου συνεδρίου που έγινε στις 27 Δεκεμβρίου 2008. Η Αναγέννηση Ηρακλείου διαδραμάτισε ρόλο συνομιλητή και συνδιαμορφωτή για την τελειοποίηση του καταστατικού της Φ.Ε.Κ Ηρακλείου.

Η δράση μας όμως δεν σταματά εδώ. Η Αναγέννηση Ηρακλείου ως ο κύριος εκφραστής της ιδεολογίας του Κοινωνικού Κέντρου θα αναλάβει εκστρατεία για τη πλήρη ενημέρωση των φοιτητών του Ηρακλείου όσο αφορά την ίδρυση, τη λειτουργία και τους σκοπούς της φοιτητικής ένωσης για να μπορέσει η Φ.Ε.Κ Ηρακλείου με δύναμη τους ίδιους τους φοιτητές Ηρακλείου να αποδώσει καρπούς. Η απουσία φοιτητικής ένωσης στο Ηράκλειο, δεν επέτρεψε να συζητηθούν σε επίσημη βάση τα προβλήματα που αφορούν τους φοιτητές του Ηρακλείου όμως κάποια από αυτά είναι γνωστά από τις συζητήσεις μεταξύ των φοιτητών. Συγκεκριμένα υπάρχει των πρόβλημα των πτήσεων προς Ηράκλειο καθώς και των υπερτιμημένων ναύλων τους στο οποίο έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να δώσουν λύσεις, το πρόβλημα στέγασης άπορων φοιτητών και το πρόβλημα των υπερτιμημένων εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Στα πλαίσια της Φ.Ε.Κ. Ηρακλείου, αλλά και αυτοβούλως, η ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ Αναγέννηση Ηρακλείου θεωρεί υποχρέωση της να καλύψει το κενό που υπάρχει στο Ηράκλειο για τη προβολή των αγώνων του λαού μας και τη διαφώτιση για το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής καθώς και το κενό που υπάρχει στη σύσφιξη των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας, καθώς και στην ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της και στη συμβολή τους στην προώθηση και επίλυση των φοιτητικών τους προβλημάτων. Η Αναγέννηση Ηρακλείου μέσω της Φ.Ε.Κ Ηρακλείου θα προωθεί τις αποφάσεις και τα προβλήματα του Ηρακλείου στην ΠΟΦΕΝ για την επίλυση τους αφού είναι το μόνο αναγνωρισμένο δευτεροβάθμιο όργανο του κυπριακού φοιτητικού κινήματος και μέσω του οποίου μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα. Επίσης κύριο μέλημα μας, είναι η ενημέρωση του φοιτητή του Ηρακλείου τόσο για τα πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό αλλά και η διασύνδεση του φοιτητικού κινήματος του Ηρακλείου με το παγκόσμιο φοιτητικό κίνημα.

Η ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ Αναγέννηση Ηρακλείου βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια της και υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν, αλλά και πολλά που μπορεί να δώσει στους φοιτητές του Ηρακλείου μέσα από τη δράση της, γι αυτό καλούμε όλους τους Κύπριους φοιτητές να εγγραφούν ως μέλη της Φ.Ε.Κ. Ηρακλείου και να μας τιμήσουν με την ψήφο τους η οποία θα εξασφαλίσει τη παρουσία και την αντιπροσώπευση της ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ Αναγέννησης στο εννιαμελές Διοικητικό Συμβούλιο γιατί δυνατή Αναγέννηση σημαίνει δυνατή και πιο δημοκρατική Φ.Ε.Κ. Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου