Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Υιοθέτηση των Θέσεων της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στο Κυπριακό από το 36o Συνέδριο της ΠΟΦΕΝ


Η Δημοκρατική Παράταξη Κυπρίων Φοιτητών ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, εκφράζει την ικανοποίησή της για την υιοθέτηση του ψηφίσματος για το Κυπριακό Πρόβλημα που κατέθεσε στα πλαίσια των εργασιών του 36ου Συνεδρίου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων.

Μέσα από το ψήφισμα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, που αποτελεί πλέον τις θέσεις της ΠΟΦΕΝ, περιγράφεται το περιεχόμενο της λύσης του Κυπριακού που επιδιώκουν οι Κύπριοι φοιτητές και τίθεται το πλαίσιο μέσα από το οποίο μπορεί να λειτουργήσει η λύση. Καταγγέλλεται η στάση της τουρκικής πλευράς και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας για την εμμονή τους σε αδιάλλακτες θέσεις που δεν επανενώνουν την Κύπρο αλλά διαιωνίζουν το υφιστάμενο status quo. Ακόμη, ασκείται κριτική στην Κυβέρνηση για προβληματικούς χειρισμούς και προβληματικές προτάσεις που κατατέθηκαν στις διαπραγματεύσεις, τις οποίες η Κυβέρνηση καλείται να αποσύρει.

Η υιοθέτηση των θέσεων της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ σηματοδοτεί την προσήλωση των Κύπριων φοιτητών στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, η οποία θα αποκαθιστά πλήρως τους πληγέντες της εισβολής και θα δημιουργεί ένα περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας για διαβίωση των πολιτών σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου. Η επανένωση της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να αποκαθιστά την ενότητα του κράτους, την ενότητα των θεσμών και την ενότητα των πολιτών. Η επανένωση της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να αίρει την κατοχή, να σηματοδοτεί την απελευθέρωση και να επιτρέπει σε όλους τους Κύπριους πολίτες να λειτουργήσουν ως ισότιμοι πολίτες του κράτους τους και ως ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου