Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Γενική Συνέλευση Φ.Ε.Κ Ηρακλείου

Η παράταξη μας θέλει να δηλώσει ότι στη Γενική Συνέλευση της Φ.Ε.Κ Ηρακλείου το μόνο ψήφισμα που εκγρίθηκε ομόφωνα από ολους τους φοιτητές ήταν αυτό που καταθέσαμε εναντίον της βίας στα γήπεδα με εμπεριστατωμένη και αντικειμενική αγιολοόγηση των δεδομένων και εισηγήσεων. Εκφράζουμε την δυσαρέσκει μας ότι ένα τέτοιο ψήφισμα αφέθηκε στο τέλος της Γ.Σ με αποτέλεσμα πολύ φοιτητές να μην μπόρεσαν να το ακούσουν. Γι αυτό σας το παρουσιάζουμε αυτούσιο γιατί μόνο οι σωστές προτάσεις χωρίς ακρότητες ενώνουν τους φοιτητές στον αγώνα για μια πιο δίκαι κοινωνία.

Η Φ.Ε.Κ. Ηρακλείου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα νέα θλιβερά επεισόδια βίας μεταξύ των οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΑΠΟΕΛ. Ταυτόχρονα εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για το σοβαρότατο τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του, καθώς επίσης και το συγκλονισμό της για τον τρόπο και τις συνθήκες που προέκυψε.
Η Φ.Ε.Κ. Ηρακλείου καλεί την αστυνομία να αξιοποιήσει άμεσα τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που έχει ενώπιον της και να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στα επεισόδια και στην παραπομπή τους στη δικαιοσύνη για παραδειγματική τιμωρία.
Τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στα γήπεδα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα αντίστοιχα φαινόμενα αντικοινωνικής συμπεριφοράς που παρατηρούνται στην κοινωνία μας. Ταυτόχρονα, καταδεικνύουν την προβληματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κυπριακός αθλητισμός, τόσο ως αποτέλεσμα της αδράνειας των αρμοδίων κρατικών φορέων όσο και ως αποτέλεσμα του φανατισμού και της μεροληψίας που καλλιεργείται από τις διοικήσεις των σωματείων.
Η Φ.Ε.Κ. Ηρακλέιου καλεί την κυβέρνηση, τα κόμματα, τα σωματεία και όλους τους οργανωμένους φορείς να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και με τη δέουσα σοβαρότητα να εγκύψουν στο τεράστιο πρόβλημα του χουλιγκανισμού με σκοπό τη λήψη κατασταλτικών και προληπτικών μέτρων για αντιμετώπιση του. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι καλλιεργούν μέσα στη νεολαία κλίμα πόλωσης και μισαλλοδοξίας και δημιουργούν τάγματα φανατικών οπαδών από τα οποία αντλούν στήριξη και στρατολογημένους αφισοκολλητές, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες των πράξεών τους.
Ο αθλητισμός και οι αγωνιστικοί χώροι αποτελούν τα μέσα προαγωγής, ανάπτυξης και καλλιέργειας του αθλητικού και συναγωνιστικού πνεύματος, της ευγενούς άμιλλας, της συλλογικότητας και της συνεργασίας και όχι πεδία έκφρασης βίαιης συμπεριφοράς. Ο αθλητισμός πρέπει και οφείλει να απαλλαγεί από την κερδοσκοπία, τη μισαλλοδοξία, το φανατισμό και την κομματική εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου