Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

69 Χρόνια από το έπος του 1940

Με την ευκαιρία της 69ης επετείου του έπους του 1940, όπου οι Πανέλληνες απάντησαν με το ηρωικό ΟΧΙ στο ιταμό τελεσίγραφο της φασιστικής Ιταλίας, η ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ. Αναγέννηση και ο κυπριακός ελληνισμός αποτίουν φόρο τιμής στους ήρωες και τους αγωνιστές της αντίστασης κατά του φασισμού και του ναζισμού και διαδηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να υπερασπίζονται τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας για τις οποίες αγωνίστηκαν οι Έλληνες το 1940.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 προσδιορίζει το καθήκον και το χρέος του ελληνισμού και στη σημερινή εποχή. Και υπαγορεύει στον κυπριακό ελληνισμό τη συνέχιση του αγώνα και της διεκδίκησης των δικαίων και των δικαιωμάτων του που για 35 χρόνια καταπατούνται από τον Τούρκο εισβολέα και κατακτητή. Με πίστη στο δίκαιό μας, με σθένος και με σταθερότητα και συνέπεια στις αρχές και τις αξίες των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλουμε να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την τουρκική αδιαλλαξία και να αγωνιζόμαστε για την επίτευξη μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Καλούμε παράλληλα τη διεθνή κοινότητα και ειδικότερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσουν επιτέλους με περισσότερη αυστηρότητα και αποφασιστικότητα την τουρκική αδιαλλαξία και να υπερασπιστούν τα δίκαια και τα δικαιώματα της Κύπρου και του λαού της που για 35 χρόνια καταπατούνται βάναυσα από την Τουρκία.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 μας διδάσκει ότι η υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας και της ελευθερίας και η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας πρέπει να είναι σταθεροί στόχοι κάθε λαού. Κατά συνέπεια, όσες δυσκολίες και όσα εμπόδια και αν συναντούμε στον αγώνα μας για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού, δεν έχουμε το δικαίωμα να εγκαταλείψουμε τις επάλξεις του αγώνα και της διεκδίκησης των δικαίων και των δικαιωμάτων μας. Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα και την προσπάθειά μας σταθεροί στις αρχές και τις αξίες του ηρωικού έπους του 1940.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου