Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Θλίψη, οργή και απογοήτευση προκαλούν οι ενέργειες του Αλεξάντερ Ντάουνερ

Θλίψη, οργή και απογοήτευση προκαλούν οι ενέργειες του ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ και των συνεργατών του, αφού όπως αποδεικνύεται από τα τελευταία έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας επιχειρείται μια προσπάθεια φακελώματος της πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας του τόπου.

Η συμπεριφορά του κ. Ντάουνερ και των συνεργατών του γεννά εύλογα το ερώτημα ως προς το ποια τελικά είναι η εντεταλμένη υπηρεσία τους, αφού όπως είναι φανερό, αντί να αξιοποιήσουν το χρόνο τους και την εδώ παραμονή τους προσφέροντας τις καλές τους υπηρεσίες για την εξεύρεση μιας λύσης δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης, στη βάση των αρχών, των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ, ακολουθούν πρακτικές και συμπεριφορές που παραπέμπουν σε νοοτροπίες του παρελθόντος, επιχειρώντας να επηρεάσουν και να καθορίσουν τις εξελίξεις στους κόλπους του κυπριακού λαού. Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η ομάδα του κ. Ντάουνερ προετοιμάζει το έδαφος για ένα επικείμενο δημοψήφισμα και με αυτές τις ενέργειες πιστεύει ότι θα ελέγξει εσωτερικά την έκβαση των αποφάσεων της εκκλησίας και των κομμάτων που στάθηκαν εμπόδιο στην επιβολή του σχεδίου Ανάν το 2004.

Αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει θέση και να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις του κ. Ντάουνερ, οι οποίες αποκαλύπτονται καθημερινά και να ζητήσει ικανοποιητικές εξηγήσεις από τον ΟΗΕ, αν υπάρχουν, διαφορετικά πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Τέλος, για την ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ. Αναγέννηση, η συνέχιση του αντικατοχικού αγώνα που διεξάγει ο λαός μας για ελευθερία και δικαίωση δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση, ιδίως τώρα που απροκάλυπτα ο λαός αντιμετωπίζει στον αγώνα αυτό, ουσιαστική εγκατάλειψη από αυτούς που έχουν ταχθεί να υποστηρίζουν τη διεθνή νομιμότητα και τα δίκαια των λαών. Η υπομονή και η επιμονή, οι θυσίες και η διαρκής εγρήγορση αποτελούν απαραίτητα όπλα σε αυτή την προσπάθεια. Επαναβεβαιώνουμε την πίστη μας στις διαχρονικές θέσεις αρχής μας και τονίζουμε την ετοιμότητά μας για συνέχιση της προσπάθειας για απελευθέρωση αφού αυτό επιβάλλει το συμφέρον και η ανάγκη της επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού αλλά και το συμφέρον του συνόλου του Κυπριακού λαού που δικαιούται να ζει σε ένα κράτος δικαίου, με συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου