Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Η Βρετανία να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί εγγυήσεις

Το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία διά στόματος του Πρωθυπουργού της Γιώργου Παπανδρέου την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι «πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις από τις μητέρες πατρίδες, από στρατεύματα κατοχής, από διαιρέσεις και τείχη», κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθήσει ο Πρόεδρος της Βουλής. Μιλώντας ενώπιον προσωπικοτήτων, που βρέθηκαν στην Κύπρο για τις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Μόρφου, ο Μάριος Καρογιάν είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ε.Ε. και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποθηκεύσει αυτήν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της σε οποιαδήποτε άλλη χώρα».
Η Μεγάλη Βρετανία, είπε ο κ. Καρογιάν, θα μπορούσε να στείλει στην Τουρκία ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ούτε αυτή επιθυμεί να είναι εγγυήτρια δύναμη και πως ούτε θα πρέπει να διασφαλιστεί σε άλλη χώρα το δικαίωμα της επέμβασης. «Αν πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, «τότε αυτές πρέπει να έρθουν από την Ε.Ε.».
Ο κ. Καρογιάν απαντούσε σε σχετική ερώτηση, που υπέβαλε Βρετανός βουλευτής, παρών στην ολομέλεια της Βουλής, αναφορικά με τη στάση της ελληνικής Κυβέρνησης. «Η Μεγάλη Βρετανία και η Τουρκία θα πρέπει να πράξει το ίδιο πράγμα», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου